Folyékony fűszerpác
Mézes-pikáns
folyékony fűszerpác
A fűszerpác karakterét édes méz és csípős csili biztosítja. Elsősorban pulyka- vagy csirkehúshoz, illetve sertésoldalashoz ajánlott fűszerpác. A pác további illatos fűszerei, többek között a szerecsendió, a fekete bors és a hagymafélék gazdag kombinációt biztosítanak, s a páccal készült hús szaftos és rendkívül finom lesz.
A folyékony fűszerpácaink használatra készek, nem szükséges semmilyen egyéb folyadékot, sót vagy fűszert hozzáadni. A folyékony pác segítségével jellemzően szaftosabb és porhanyósabb étel készíthető a száraz pácokkal összehasonlítva. Termékünk nem tartalmaz hozzáadott ízfokozót és nátrium-glutamátot.
Egy tasak fűszerpácot 600 gramm hús fűszerezéséhez tud felhasználni.
Súly: 70 mlTUDTA…
A húsok pácolásának nagy hagyománya van. A pácolt hús szaftosabb, puhább és fűszeresebb ízvilágú. A legjobb, ha a friss húst pácoljuk, mert a fagyasztott és kiolvasztott hús jellemzően túl sok levet ereszt. A pácolásra szánt szeletek ne legyenek se túl vékonyak, se túl vastagok. A hús típusától függően a pácolás 2 órától akár 1 napig is tarthat. A szárnyashúst elég kevesebb ideig pácolni, mint a sertés vagy marhahúst, de a libát és a kacsahúst, ha van időnk pácoljuk 4-5 óra hosszát a maximálisan finom íz érdekében.
FELHASZNÁLÁSA
A húst készítse elő a pácoláshoz: mossa és tisztítsa meg, távolítsa el az inakat, és vágja fel a kívánt méretűre: figyeljen arra, hogy ne dolgozzon túl vastag és túl nagy darabokkal, mert a pácolás eredményét ronthatja vele.
A pác a felbontás után rögtön használható, a húshoz nem kell olajat hozzáadni, csak alaposan összekeverni a folyékony páccal, majd az igényelt ideig pácolni.