Ízmester
Áfonyás torma
enyhén csípős
Dobja fel az étkezéseket egy különlegesebb és édesebb torma variációval, az áfonyás tormával! Ez a torma az áfonya édes-savanyú jellegének köszönhetően remekül beválik felvágottakhoz, sültekhez, házi pástétomokhoz.
Súly: 175 gTUDTA…
A torma leveleinek hatását sokkal korábban ismerték, mint a növény gyökerének konyhai értékét, s régen gyógyászati célból meleg borogatást készítettek a levelekből. Fényvédőként is alkalmazták. Étkezési célokra leggyakrabban a gyökeret használják fel, amelyet tavasszal vagy ősszel ásnak ki. Az európai konyhában a 11. század óta ismerjük a tormával készült ételeket.
FELHASZNÁLÁSA
Az áfonyás torma már a megjelenésével is igazi különlegesség az ünnepi asztalon. Kínáljuk kolbászhoz és sültekhez. Remek kiegészítője a füstölt halnak is. Az áfonya édes-savanyú jellegének köszönhetően grillételek kiegészítőjeként is nagyon finom.