Egyedi fűszer

Tárkony

morzsolt

A tárkony aromás fűszer; enyhén keserű ízű és fűszeres-gyógynövényes aromájú, amely az ánizsra vagy az édesköményre emlékeztet. Mivel intenzív, ezért más fűszerekkel kombinálva is a tárkony marad a domináns a keverékben.

Csipetnyi elég belőle ahhoz, hogy az étel kivételes aromát kapjon. Legjobb a főzési idő végén beletenni az ételbe, hogy ne domináljon a keserű íz.

Súly: 15 g

TUDTA…

A tárkony név forrása latin, jelentése kígyó vagy sárkány. Az első utalások erre a fűszerre az ókori francia enciklopédiákban jelentek meg a korábbi évszázadokból, ahol a tárkonyt "kígyófűként" emlegették.

FELHASZNÁLÁSA

Az Ízmester szárított tárkonyt fehér húsok, hal, bárány, borjú és vadhús elkészítéséhez és velük főzött levesek fűszerezéséhez ajánljuk. Túró, töltelékek és fűszeres vaj aromás kiegészítőjeként is tökéletes. Gyakran használják az ecet ízesítésére is, amivel különleges ízt adnak a dresszingeknek. A tárkony a savanyú káposzta és a savanyú uborka fűszereként is használható.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás