Ízmester

Tengeri só

fűszermalom

A malomban elérhető tengeri sónk ideális választás azoknak, akik szeretik a mediterrán főzési stílust. Kiválóan alkalmas mindenféle étel fűszerezésére, különösen a halak és húsok ízesítésére. Közvetlenül az őrlés után a legintenzívebb ízű. A tengeri só malom nagyon praktikus, hiszen a szakács a kívánt mennyiséget őrölheti le. Ezen kívül jól mutat a konyhaasztalon, ugyanakkor kis helyen is elfér.  A daráló kupak állításával két fokozatban állíthatja be, hogy milyen méretűre szeretné őrölni a sókristályokat.

Súly: 110 g

TUDTA…

A tengeri sót a tengervíz elpárologtatásával nyerik. A termelése természetesen történik, de a nagyüzemi előállítása speciálisan erre a célra kialakított párologtatókban történik. Minél magasabb hőmérsékleten párolog el a só, annál fehérebb a színe. A tengeri só előállítása az úgynevezett sóöblökben a késő középkorban kezdődött. Abban az időben Franciaországban gyártották a legnagyobb volumenben a tengeri sót. Nagyon értékes termék volt, ezért a termelése lehetővé tette az emberek számára, hogy gyorsan meggazdagodjanak. Évszázadok óta univerzális fűszerként használták az elkészített ételek ízesítésére, valamint tartósítására.

FELHASZNÁLÁSA

Tökéletesen harmonizál az elkészített hús- vagy zöldségételek ízével. Használható levesek, saláták és szendvicsek ízének kiemelésére is. Tegyük az asztalra, remekül mutat az ételek tálalásakor.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás