Ízmester

Tarkabors keverék

fűszermalom

A tarkabors malomba fekete, fehér, zöld és rózsa bors gondosan válogatott keverékét töltjük. A legintenzívebb íz az őrlés után közvetlenül szabadul fel. A különféle borsok ereje és aromája eltérő, ugyanakkor ebben a keverékben tökéletesen harmonizálnak egymással, s kellemes, csípős ízt adnak az ételeknek.

A malom tetszetős formája nem csak a konyhaasztalon mutat remekül, de praktikus értékkel is bír, hiszen tökéletesen kimérheti a kívánt borsmennyiséget. A daráló kupak állításával két fokozatban állíthatja be, hogy milyen méretűre szeretné őrölni a borsszemeket.

Súly: 40 g

TUDTA…

A bors vagy borscserje egy, a trópusokon őshonos kúszónövény, amely fürtökben hozza a termését. 15 méter hosszú, erősen elágazó, nagyon hajlékony, tojásdad vagy szív alakú levelekkel és 8-10 cm hosszú, lelógó tüskés virágzattal. Gyümölcse borsó nagyságú, éretten kezdetben zöld, esetleg vöröses. Egész évben virágzik, folyamatosan érő termése van. A bors éles ízének forrása a gyümölcs külső rétege, amely piperint tartalmaz.

A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors is ugyanazon a növényen terem. A borsok színe attól függ, hogy mennyire éretten szedik le és hogyan dolgozzák fel őket. Mindez természetesen az ízükre is hatással van. A fekete borsot az éretlen, zöld gyümölcsökből szüretelik, amelyeket erjesztenek, majd a napon szárítanak, ahol feketévé, keményebbé és ráncosabbá válnak.

Az egyetlen kivétel az élénkpiros színű rózsa bors, amely a nevével ellentétben nem közvetlen borsfajta, hanem egy bogyó, s a többi bors fajtával ellentétben egy másik növény termése.

FELHASZNÁLÁSA

Más borsokhoz hasonlóan univerzálisan használható keverék. Különösen ajánlott sült és grillezett sötét húsokhoz, például marha- vagy vadhúshoz. Salátákhoz, levesekhez, zöldségekhez és tésztákhoz is kiváló. Frissen őrölve a legjobb az íze és illata, így ne főzzük, hanem tálalás előtt használjuk vagy tegyük az asztalra, hogy mindenki egyéni ízlésének megfelelően adagolhassa.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás