Egyedi fűszer

Petrezselyem

szárított

Az Ízmester szárított petrezselyem általánosan használható zöldfűszer. Főleg levesekhez, szószokhoz, salátákhoz, pástétomokhoz, salátákhoz ajánljuk. Minden konyhában nélkülözhetetlen, nem csak az elkészült ételeket díszíti, étvágygerjesztővé teszi, hanem nagyon kellemes illatot is áraszt. A szárított petrezselyem aromája eltér a friss petrezselyemétől – fűszeres és enyhén kesernyés, akárcsak a fűszer íze.

Súly: 8 g

TUDTA…

Az ókori görögök úgy tartották, hogy a petrezselyem illata megakadályozza, hogy valaki túl sok bort igyon, emellett elveszi a rossz szagokat is, emiatt gyakran rágcsálták.

A petrezselymet gyakorlatilag egész Európában, valamint Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Ausztráliában termesztik.

FELHASZNÁLÁSA

Az Ízmester szárított petrezselymet mindenféle leveshez és salátához ajánljuk. Jól illik a kemény vagy a lágy tojásból készült krémekhez, valamint a tojásrántottához. Illik a halhoz és a főtt burgonyához is.

Kísérletezzen és adja ezt a fűszert majonézhez és más szószokhoz. Egy paradicsom salsában kiemeli a zöldségek aromáját, egy fokhagymás szószban pedig kiválóan alkalmazkodik a fokhagyma fűszeres aromájához. Fantasztikus módja a húsos töltelékek fűszerezésének, házi gombócok vagy sültek töltésénél is.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás