Egyedi fűszer
Majoránna
morzsolt, szárított
A szárított majoránna nagyon aromás alapfűszer, amelyet főleg klasszikus, magyaros ételekhez használunk. Tökéletes nehéz ételekhez, azaz zsíros húsokhoz, hüvelyes ételekhez, sűrű levesekhez és káposztához.
Súly: 6 gTUDTA…
Ez a növény a Földközi-tenger délkeleti részén és Dél-Ázsiában őshonos. A 17. és 18. században házak padlójára permetezték – "otthoni dezodorként" használták. Jelenleg a növény felső részeiből előállított olajat a kozmetikai iparban is használják. A fűszerezés alapanyaga a virágzási időszakban betakarított majoránna. Vannak egész szárított növények és morzsolt majoránna, amely csak virágzatból és levelekből áll. A majorannát a világ minden meleg és mérsékelt éghajlatú országában termesztik.
FELHASZNÁLÁSA
A majoránna az egyik leggyakrabban használt fűszer. Mártások és saláták nélkülözhetetlen kiegészítője. A hüvelyesekből főzött levesek alapfűszere. A majoránna másik felhasználási módja a hurka és kolbásztöltelékek, valamint a sült kacsa vagy a liba töltelékének fűszerezése. A majoránnát gyakran használják kakukkfűvel együtt – ez a két fűszer jól működik együtt.