Egyedi fűszer

Feketebors

őrölt

Az Ízmester őrölt fekete bors széles körben alkalmazható húsokhoz, levesekhez, szószokhoz, húslevesekhez, pácokhoz és sajtokhoz. Használatának köszönhetően a mindennap elkészített ételek megkapják a kívánt, enyhén fűszeres utóízt és aromát. Az őrölt fekete borsot a főzés végén javasolt az ételhez adni.

Magyarországon a paprika után a második leggyakrabban használt fűszer, de az egész világon a legkedveltebb fűszerek egyike. Fogyasztjuk egészben, durvára és finomra őrölve is.

A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors is ugyanazon a növényen terem. A borsok színe attól függ, hogy mennyire éretten szedik le és hogyan dolgozzák fel őket. Mindez természetesen az ízükre is hatással van. A fekete borsot az éretlen, zöld gyümölcsökből szüretelik, amelyeket erjesztenek, majd a napon szárítanak, ahol feketévé, keményebbé és ráncosabbá válnak.

Súly: 20 g

TUDTA…

A középkorban a borsot olyan nagyra értékelték, mint az aranyat. Évszázadokon át „átváltható valutaként” alkalmazták Keleten és Nyugaton egyaránt. A középkorban a borsot néha adófizetési, lízing- vagy bérleti díjként, sőt néha hozományként is használták. A bors iránti kereslet adta a lendületet Vasco da Gama keleti tengeri útvonalának felfedezéséhez.

A bors vagy borscserje egy, a trópusokon őshonos kúszónövény, amely fürtökben hozza a termését. 15 méter hosszú, erősen elágazó, nagyon hajlékony, tojásdad vagy szív alakú levelekkel és 8-10 cm hosszú, lelógó tüskés virágzattal. Gyümölcse borsó nagyságú, éretten kezdetben zöld, később vöröses. Egész évben virágzik, folyamatosan érő termése van. A bors éles ízének forrása a gyümölcs külső rétege, amely piperint tartalmaz.

FELHASZNÁLÁSA

Az Ízmester őrölt fekete bors egy univerzális fűszer, amelyet minden sülthez, páchoz és szószhoz adhatunk. Húsokhoz, például sertés-, marha-, bárány- és bárányhúshoz használhatjuk. Felfrissíti a zsíros ételek ízét. Nélkülözhetetlen kiegészítője minden húsételnek, a sajtból készült fogásoknak; javítja a tojás, különösen a töltött tojás ízét. Remek választás levesekhez és halakhoz is.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás