Egyedi fűszer

Babérlevél

szárított

Az Ízmester szárított babérlevél kiemelkedő minőségű fűszer, amellyel finom, karakteres ízű ételeket készíthetünk. A szárított babérlevél nagyon kellemes ízű, fűszeres-keserű illatú. Egyrészt a magyar konyha egyik alapfűszere: káposztás ételek, főzelékek, pörköltek és levesek ízesítésénél használjuk, másrészt pedig remekül passzol az indiai ételekhez is, ahol legtöbbször olajban sütik ki, és így hozzák ki belőle az aromáját.

Ez a növény valószínűleg Kis-Ázsiából származik. Mediterrán éghajlatú országokban, illetve trópusi és meleg éghajlati övezetekben termesztik, többek között a Földközi-tenger vidékén, Amerikában, Afrikában és Ausztráliában is.

Súly: 5 g

TUDTA…

Az ókorban a babérlevelet az isteni gyógyítónak szentelték. A delphoi Apolló-templom teljes tetejét babérlevelekkel borították, hogy megvédjék a betegségektől, a boszorkányságtól és a villámlástól. A babérfüzér építészeti témává vált. A babérkoszorú a tökéletesség szimbóluma is volt, költők és sportolók kapták elismerésként. A rómaiak számára a babérlevél a bölcsesség és a dicsőség szimbóluma volt. Az olimpiai győzteseket babérral koszorúzták. A harc után a római katonák babérlevéllel törölték le kardjukat. Évszázadok óta használják különféle betegségek ellen is.

FELHASZNÁLÁSA

Az Ízmester szárított babérlevelet leggyakrabban főzelék és káposztafélék ízesítéséhez, emellett hús, vadak, hal és zöldségpácok összeállításához használják. Ízesíthetünk vele krumplis ételeket, töltelékeket és curryt is. A fűszer ideális felhasználási aránya egy szárított levél négy adaghoz.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás