Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBA mediterrán étrend a Földközi-tenger térségében élő emberek hagyományos étkezési szokásain alapul.
Ez az étrend nem csak az egészséges táplálkozást helyezi előtérbe, hanem a közösségi étkezés és az aktív életmód fontosságát is hangsúlyozza. Számos kutatás szerint a mediterrán étrend hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez és más egészségügyi előnyökkel járhat.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst mossuk át, majd enyhén klopfoljuk át a szeleteket. Locsoljuk meg a húst a folyékony fűszerpáccal. A kezünkkel alaposan dörgöljük be a szeleteket, majd lefedve tegyük hűtőbe minimum egy órára. Ha van időnk hagyjuk pihenni a húst akár egész éjszakán át!
Amíg a hús pihen, készítsük el a salátát. A szárított paradicsomról öntsük le a rajta lévő olaj felét egy kisebb tálba, majd a paradicsomokat daraboljuk három-négy részbe.
A leszűrt olajhoz adjunk egy kevés mustárt, citromlevet, vörösborecetet, sót, borsot. Keverjük el, ez lesz a saláta dresszingje.
A kígyóuborkát mossuk meg, vágjuk hosszában négy részre, majd kockázzuk fel. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
A fetát morzsoljuk hozzá, a bazsalikom leveleket pedig távolítsuk el a szártól. Tegyük a hozzávalókat egy tálba, öntsük le a saláta öntettel, majd keverjük el alaposan.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd közepes hőfokon oldalanként 8-10 perc alatt süssük készre a hússzeleteket.
Ezután nincs más hátra, csak a tálalás! Jó étvágyat!
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB