Receptek

Zöldfűszeres tarja mediterrán salátával

A mediterrán étrend a Földközi-tenger térségében élő emberek hagyományos étkezési szokásain alapul.

Ez az étrend nem csak az egészséges táplálkozást helyezi előtérbe, hanem a közösségi étkezés és az aktív életmód fontosságát is hangsúlyozza. Számos kutatás szerint a mediterrán étrend hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez és más egészségügyi előnyökkel járhat.

Mennyiség: 4-6 adag

Elkészítési idő: 80 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

A húst mossuk át, majd enyhén klopfoljuk át a szeleteket. Locsoljuk meg a húst a folyékony fűszerpáccal. A kezünkkel alaposan dörgöljük be a szeleteket, majd lefedve tegyük hűtőbe minimum egy órára. Ha van időnk hagyjuk pihenni a húst akár egész éjszakán át!

Amíg a hús pihen, készítsük el a salátát. A szárított paradicsomról öntsük le a rajta lévő olaj felét egy kisebb tálba, majd a paradicsomokat daraboljuk három-négy részbe.

A leszűrt olajhoz adjunk egy kevés mustárt, citromlevet, vörösborecetet, sót, borsot. Keverjük el, ez lesz a saláta dresszingje.

A kígyóuborkát mossuk meg, vágjuk hosszában négy részre, majd kockázzuk fel. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.

A fetát morzsoljuk hozzá, a bazsalikom leveleket pedig távolítsuk el a szártól. Tegyük a hozzávalókat egy tálba, öntsük le a saláta öntettel, majd keverjük el alaposan.

Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd közepes hőfokon oldalanként 8-10 perc alatt süssük készre a hússzeleteket.

Ezután nincs más hátra, csak a tálalás! Jó étvágyat!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás