Egyedi fűszer

Kaporlevél

morzsolt

A kapor népszerű és sokoldalúan felhasználható zöldfűszer. Frissen, de szárítva is szívesen használják. A szárított Ízmester kaporlevél kiváló és különleges ízzel gazdagíthat különféle ételeket – a zöldségektől a húson át a halakig.

A friss kapor illata nagyon jellegzetes és intenzív, míg a szárított kapor illata enyhébb és kellemesebb. Frissítő, fűszeres-édes íze kiemeli az ételek természetes ízét. A szárított, apróra vágott kaporleveleket lehetőleg a főzés végén vagy főzés nélkül tegyük az ételhez. Íze gyakran a tavasz és a nyár hangulatával társul. Sok otthonban az egyik kedvenc dekorációs fűszernövény. Elég egy csipetnyi, és az étel azonnal étvágygerjesztőbbnek tűnik. A szárított kapor enyhe aromájának köszönhetően általában a gyermekek is szívesen fogyasztják a vele főtt ételeket.

Súly: 11 g

TUDTA…

A kaprot ősidők óta ismerik fűszerként. Az ókorban úgy gondolták, hogy ez a fűszernövény mágikus módon növeli a bátorságot és a merészséget, ezért előszeretettel főzték bele a gladiátorok ételeibe. A kapor egyéb nevei közé tartozik a kerti kapor és az uborkafű.

FELHASZNÁLÁSA

Az Ízmester kaprot a levesek ízének változatosabbá tételére, főtt burgonya vagy halételek, például lazac fűszerezésére érdemes használni. Különféle zöldségekhez, pácokhoz, szószokhoz és joghurtos mártogatósokhoz, sőt még friss sajtokhoz is illik. Emellett elengedhetetlen összetevő tökfőzelék, kovászos uborka, ecetes uborka vagy kapros-túrós töltelékek elkészítésénél is.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás