Egyedi fűszer
Fokhagyma
szárított
Az Ízmester szárított fokhagyma finom ízt ad az ételeknek, így hagyományos és modernebb ételekhez egyaránt tökéletes választás. A szárított fokhagymát általában kényelmesebb a szószokban, mártásokban, pácokban használni, mert könnyebben elkeveredik, mint a friss. A gyerekek általában jobban kedvelik. Színe a fehér-krémtől a sötét bézsig terjedhet.
Súly: 1050 gTUDTA…
Az ősi hiedelmek szerint a fokhagyma elriasztja a gonosz erőket. Gyakran akasztották az ajtóra, hogy megvédjék a házat és lakóit a szerencsétlenségektől. A gizai piramis építői a történetek szerint naponta fejenként egy egész fej fokhagymát ettek, hogy erősek maradjanak.
FELHASZNÁLÁSA
A szárított fokhagymát ajánljuk halételekhez, húsok, pácok és kenyerek fűszerezéséhez. Használhatjuk szárnyas, vadhús, nyúlhús, levesek fűszerezésére. Emellett kiválóan kiemeli a házi kolbász és pástétomok, szószok és grillzöldségek ízét. Használható zsíros húsokhoz is, például bárány- vagy sertéshúshoz. Az Ízmester szárított fokhagyma az olasz konyha fogásaihoz is remekül használható: szórhatjuk pizzára és bruschettára, adhatjuk tésztához, hal- és tenger gyümölcsei szószokhoz. Nagyon jó ízesítője az olívaolajnak, a tojásoknak, szendvicseknek és pirítósoknak. Legegyszerűbb felhasználása a fokhagymás só elkészítése.