Korhelyleves
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEbben a kicsit extrás receptben a mustáros krémmel és fűszerekkel, valamint baconnel felturbózott marhacombot egy fűszeres mártásban is megrotyogtatjuk a legfinomabb ízek érdekében. Kiváló fogás hétvégére, családi ünnepekre.
Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Hozzávalók 6 főre:
a mustáros szószhoz:
a további ízesítéshez:
a körethez:
Elkészítése:
A húshoz vágjuk finomra a hagymákat és a fokhagymát és az olívaolajon pirítsuk üvegesre. Az uborkát és a bacon szalonnát felszeleteljük.
A húst vastag szeletekre vágjuk, vágódeszkán lefedve finomon klopfolóval megdolgozzuk.
Kenjük meg az előkészített hússzeletek egyik oldalát mustárral, majd szórjunk rá a fokhagymás fűszersóból, tegyünk rá a szeletelt uborkából, a bacon szalonnából és a hagymás keverékből majd óvatosan és szorosan tekerjük fel, és tűzzük össze hústűvel vagy esetleg fogpiszkálóval. Hintsük meg a roládokat liszttel majd, süssük őket forró olajon aranybarnára mindkét oldalukon.
Egy mélyebb serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát és a hagymákat, majd adjuk hozzá a mustárt, a bort és az alaplevet és főzzük a mártást kb. a felére. Tegyük bele a marhahúst és alacsony lángon gyöngyözve, lefedve főzzük puhára (kb. 1-1,5 óra alatt).
A körethez a krumplit megszórjuk a krumpli fűszerkeverékkel és finoman serpenyőben olvasztott vajon átpirítjuk.
A roládokat vegyük ki a mártásból és a serpenyőben maradt szószt ízesítsük ízlés szerint további mustárral. Ha a szósz nagyon híg, kissé beránthatjuk.
Tálaláskor a húst és a krumplit nyakon öntjük a mustáros szósszal. Mellé kapros-tejfölös uborka salátát kínálunk.
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBB