Receptek

Marha stroganoff raguleves

Ez a leves tökéletesen felmelegít, és a nevével ellentétben kedvező áron összedobható fogás, és relatíve gyorsan el is készül.

Hozzávalók 4+ főre:

  • 500 g bélszín
  • 10 közepes méretű gomba
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 ml marhahús alaplé (pl. leveskockából)
  • 1 pohár száraz vörösbor
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál Ízmester orosz mustár
  • 1 marék Ízmester savanyú bébiuborka
  • 4 evőkanál zsíros tejszín
  • zsír vagy olaj a sütéshez
  • 1 marék petrezselyem
  • Lacikonyha csemege fűszerpaprika
  • Lacikonyha ételízesítő
  • tejföl a tálaláshoz

 

Elkészítése:

Egy mély serpenyőben zsíron pirítsuk meg a megtisztított és finomra vágott hagymát és fokhagymát. Szedjük ki őket külön egy tálba. Süssük át ugyanebben a serpenyőben a gombát, majd szedjük hozzá a hagymákhoz.

Vágjuk csíkokra a bélszínt és pirítsuk át azt is aranybarnára egy lábosban. Adjuk hozzá a hagymát, a gombákat, ízlés szerint a fűszerpaprikát, a mustárt és a sűrített paradicsomot, majd keverjük össze. Pár perc elteltével öntsük fel a borral, majd a tyúkhúsleves alaplével és főzzük forrástól számított kb. 5 percig. Fűszerezzük ízlés szerint az ételízesítővel.

A kész levest tejföllel, szeletelt uborkával és felaprított petrezselyemmel díszítjük.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás