Korhelyleves
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a leves tökéletesen felmelegít, és a nevével ellentétben kedvező áron összedobható fogás, és relatíve gyorsan el is készül.
Hozzávalók 4+ főre:
Elkészítése:
Egy mély serpenyőben zsíron pirítsuk meg a megtisztított és finomra vágott hagymát és fokhagymát. Szedjük ki őket külön egy tálba. Süssük át ugyanebben a serpenyőben a gombát, majd szedjük hozzá a hagymákhoz.
Vágjuk csíkokra a bélszínt és pirítsuk át azt is aranybarnára egy lábosban. Adjuk hozzá a hagymát, a gombákat, ízlés szerint a fűszerpaprikát, a mustárt és a sűrített paradicsomot, majd keverjük össze. Pár perc elteltével öntsük fel a borral, majd a tyúkhúsleves alaplével és főzzük forrástól számított kb. 5 percig. Fűszerezzük ízlés szerint az ételízesítővel.
A kész levest tejföllel, szeletelt uborkával és felaprított petrezselyemmel díszítjük.
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBB