Majonézes céklasaláta
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBRáérős, kényelmes napok reggeli fogása lehet ez az extrákkal sült tojás. Kínáljunk mellé paradicsomos mártást és friss kenyeret.
Hozzávalók:
a paradicsomos mártáshoz:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4 kisebb méretű hőálló, kerek formájú sütőedényt kivajazunk. Mindegyik alját körben kibéleljük baconnel, majd mindegyikre ráhelyezünk egy szelet paradicsomot. A zöldspárgát megtisztítjuk, kisebb darabkákra vágjuk, és egyenletesen szétosztjuk a tálkákban. A kecskesajtot rámorzsoljuk a spárgákra, majd egy kevés oregánóval és csipet szerecsendióval ízesítjük. Végül mindegyik tálka tetejére ráütünk 1 tojást, amit ízlés szerint sózunk és borsozunk.
Helyezzük a sütőtálkákat egy magasabb falú tepsibe. Öntsünk forró vizet a tepsibe addig, amíg a víz a sütőedények feléig felér. Tegyük a tepsit 20 percre a sütőbe.
Amíg a tojás elkészül, mártást készítünk. A vizet, a citromlevet és az olajat a salátaöntettel egy kis üvegben összerázzuk, majd átöntjük egy tálkába, és hozzáadjuk az összevágott szárított paradicsomot és a többi hozzávalót. A friss bazsalikomot csak a végén adjuk hozzá – kézzel tépkedjük össze a leveleket.
A kisült tojásos fogást a sütőedényekben a mártással együtt tálaljuk.
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBBA savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBB