Receptek

Saslik háromféle húsból

Halmozzuk a húsos élvezeteket ezzel a recepttel, hiszen három húsfajtából állítjuk össze a saslikot. A tészta köret helyett tálalhatjuk sült zöldségekkel és friss kenyérrel is.

Hozzávalók 4+ főre:

  • 500 g sertéskaraj
  • 500 g csirkemell
  • 500 g pulykamell
  • 200 g szárított sárgabarack
  • 3 nagy kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 200 g csiperkegomba
  • 300 g tagliatelle
  • Ízmester fűszerkeverék grillhez
  • nyársak

a mártáshoz:

 

Elkészítése:

 

A húst vastag falatokra vágjuk. A paprikát, a gombát és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és nagyobb falatokra daraboljuk. A húst és a zöldségeket bedörzsöljük grill fűszerkeverékkel. Sorban húzzuk fel felváltva nyársakra a húsokat, a zöldségeket és a szárított sárgabarackot. Készre grillezzük vagy 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A mártáshoz a cukkinit meghámozzuk. A paprikát 15-20 percig sütjük a sütőben, majd lehúzzuk a héját és kivágják a magokat. A cukkinit a paprikával a mézzel és a fűszerekkel együtt egy serpenyőben felforraljuk, majd leturmixoljuk és sóval, borssal fűszerezzük.

A tésztát megfőzzük és köretként tálaljuk a saslikhoz és a mártáshoz.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás