Receptek

Saláta grillezett kecskesajttal és körtével

Saláta grillezett kecskesajttal, körtével és szárított paradicsommal

Íme egy étvágygerjesztő saláta recept grillezett kecskesajttal, körtével, napon szárított paradicsommal és füge lekvárral. Nagyon finom!

Elkészítési idő:
45 perc

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 500 g kecskesajt
  • 2 körte
  • 2 evőkanál virágméz
  • 4 evőkanál fügelekvár
  • ½ csomag rukkola saláta
  • 1 lilahagyma
  • 6 db Ízmester szárított paradicsom
  • 4 evőkanál mogyoró
  • 2 főtt cékla
  • 1 evőkanál kapribogyó (elhagyható)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál Ízmester szárított bazsalikom
  • friss zöldfűszerek a dekoráláshoz

 

Elkészítése:

Tegyük egy salátástálba a rukkolát, a szeletelt lilahagymát, a felszeletelt szárított paradicsomot, a mogyorót, a kisebb hasábokra vágott céklát és a kapribogyót.

Keverjük össze az olajat, a citromlével, a bazsalikommal és ízlés szerint sóval, borssal. Öntsük a salátára és keverjük át.

A kecskesajtot (szeletekre szeletelve) mindkét oldalán aranybarnára sütjük egy forró grill serpenyőben, majd kiszedjük.

A serpenyőben maradt kevés zsiradékon átpirítjuk a meghámozott, vastagabb szeletekre vágott körtét, majd meglocsoljuk mézzel.

Tálalásnál a salátához szedjük a sült körtét és sajtot, majd fügelekvárral és friss zöldfűszerekkel díszítjük a fogást.

Több hír

Oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás