Receptek

Keverve sült gomba és spenót füstölt csirkével és árpagyönggyel

Nagyon izgalmasan hangzik és finom is. Füstölt csirke, illatos gomba, friss spenót. Mi legyen ebéd vagy könnyű vacsora? Próbáld ki mindenképpen!

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 400 g árpagyöngy
  • 300 g friss bébispenót
  • 200 g füstölt csirkehús
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 közepes fej fehér vagy barna csiperkegomba
  • 4 db Ízmester szárított paradicsom
  • 4 evőkanál olaj a szárított paradicsom üvegéből
  • 1 evőkanál kapribogyó (elhagyható)
  • pár szem fekete és zöld olajbogyó
  • 100 g feta sajt

az ízesítéshez:

  • Ízmester szárított oregánó
  • Ízmester őrölt chili cayenne
  • friss zöldfűszerek a tálaláshoz

 

Elkészítése:

 

Főzzük puhára az árpagyöngyöt, majd szűrjük le.

Egy nagy és mély serpenyőben vagy wokban süssük össze az olajon a vékonyan felszeletelt hagymát, a feldarabolt fokhagymát és gombát. Sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük (a chilivel csak óvatosan) és a sütési idő végén 1-2 percre dobjuk hozzá a spenót leveleket is. Vegyük le a tűzről.

Keverjük össze a sült zöldségeket az árpagyönggyel és a csíkokra vágott csirkehússal. Adjuk hozzá az olajbogyókat, a kapribogyót és a feldarabolt szárított paradicsomot. Kóstoljunk és fűszerezzük, ha szükséges.

Tálalás előtt a tetejére morzsoljuk a feta sajtot és a friss zöldfűszerekkel díszítjük.

 

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás