Receptek

Grillezett sertésnyak

A sertésnyak finomabb és porhanyósabb lesz, ha előre bepácoljuk és pihentetjük grillezés, sütés előtt. A húsnak így garantáltan csodálatos íze és ínycsiklandó illata lesz.

 

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertésnyak

A páchoz:

A salátához:

  • 10 kovászos uborka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csomó friss kapor
  • ½ csésze olaj
  • 1 evőkanál Ízmester mézes mustár
  • só, bors ízlés szerint

 

  • kenyér vagy bagett a tálaláshoz

 

Elkészítése:

A pác hozzávalóit összekeverjük, beledolgozzuk a húsba és minimum 1 órán át letakarva, a hűtőben pácoljuk.

Az uborkákat felkarikázzuk, a vöröshagymát félbevágjuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát és a kaprot összevágjuk. A saláta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük. Az olajat kikeverjük a mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a salátára.

A húst forró grillen készre sütjük, majd a salátával és a kenyérrel tálaljuk. Tipp: nagyon finom, ha a kenyeret is grillre tesszük és picit átsütjük.

Több hír

Kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk, hogy megkönnyítsük Önnek a termékeink ajánlását. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás