Receptek

Sült kacsa körtével és fodros kellel

Kacsamell, körte és fodros kel. Szokatlan kombináció, garantált siker. Lepjük meg vendégeinket ezzel a magyar konyhában szokatlan kombinációval!

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag fodros kel (esetleg tölgysaláta)
  • 2 sült kacsamell
  • 1 körte
  • 1 citrom
  • 60 g vaj
  • 30 g vegyes virágméz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db szárított paradicsom
  • 30 g mazsola
  • 30 g dió
  • olaj vagy vaj a sütéshez
  • 1 marék a kedvenc csíránkból (elhagyható)
  • ízesítéshez: Ízmester őrölt fahéj és feketebors, tengeri só

 

Elkészítés:

A sült kacsamellet felszeleteljük. A körtét megmossuk, meghámozzuk és cikkelyekre vágjuk, majd pici citromlevet csepegtetünk rá, és egy serpenyőben a vaj kb. egyharmadán a mézzel és az őrölt fahéjjal együtt puhára pároljuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat és puhára pároljuk benne a meghámozott és vékonyan felszeletelt vöröshagymát. A párolási idő végén 1 percre mellé tesszük a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. A serpenyőt levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a fodros kelt, a felcsíkozott, szárított paradicsomot, a mazsolát, a diót és ízlés szerint fűszerezzük a salátát borssal és sóval. Közvetlen tálalás előtt elrendezzük a salátán a kacsamell-szeleteket és a körtét. Ha szeretnénk, dekorálhatjuk a kedvenc csíránkkal.

 

TIPP: Hogyan süssük ki a kacsamellet?

A kacsamellet a bőrénél finoman bevagdaljuk, a húst gondosan bedörzsöljük sóval, borssal és majorannával. Forró serpenyőben mindkét oldalát rövid ideig átsütjük (a bőrös oldallal kezdünk), majd a sütőben 160 ºC-on további 10-20 perc alatt puhára sütjük.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás