Fűszerkeverék
Magyaros sültek fűszerkeverék
klasszikus
A magyaros ízek kedvelőinek ajánljuk ezt az izgalmas fűszerkeverékünket, amely nem tartalmaz hozzáadott ízfokozót, tartósítószert és mesterséges színezéket sem. Nincs igazi magyaros étel az élénk fűszerpaprika nélkül, amely ennek a fűszerkeveréknek is alapját képezi. Válogatott, kiváló minőségű fűszerpaprikát használunk, hogy az ételek színe és íze is karakteres legyen.
Legyen szó pörköltről, gulyásról vagy sült húsokról, ez a keverék életre kelti a magyaros ételeket, hogy minden fogás ellenállhatatlanul finom legyen!
Súly: 30 gTUDTA…
A fűszerpaprikát vagy pirospaprikát hazánkban és más európai országokban is elsősorban magyar fűszerként tartják számon annak ellenére, hogy csak a 18. században említik először a hazai szakácskönyvek. Az igazi magyar találmány a paprika porrá őrlése volt.
Az Alföldön élő parasztok fedezték fel először, hogy a porrá tört paprika olajon hagymával pirítva, jellegzetes és finom szaftot biztosít, amit azóta is pörkölt alapként használunk. Ezzel a felfedezéssel teljesen átalakult a magyar konyha.
FELHASZNÁLÁSA
Szórjuk krémekre, vajkrémre, fűszerezzük vele a töltelékeket, ragukat, pörkölteket és az előkészített hússzeleteket (dörzsöljük be alaposan a hússzeleteket a keverékkel). Az adagolás az egyéni ízlésünk szerint változik, de mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a keverék sót is tartalmaz.
Elsősorban sertés- és csirkehúshoz ajánljuk, de finom fűszerezést biztosít a marhahúsnak is.