Egyedi fűszer

Kakukkfű

morzsolt

Az Ízmester szárított kakukkfű meleg, kellemes és enyhén fűszeres illatú, emellett pedig keserű, fanyar utóízű. Elsősorban a mediterrán konyha használja. Számos ételhez felhasználható, például szárnyasokhoz, rakott ételekhez, sűrű levesekhez, szószokhoz, kacsa-, nyúl- és vadételekhez. Isteni a gombás fogásokhoz is.

Erős aromája miatt kis mennyiségben adjuk az ételekhez. Kiváló párja a petrezselyemlevél.

Súly: 15 g

TUDTA…

A kakukkfű fűszeres ízű és frissítő illatú. Tulajdonságait nagyra értékelték az ókori görögök, a rómaiak és az egyiptomiak is, gyakran húsok tartósítására használták. A bencés szerzetesek a 11. században Egyiptomból szerezték be ezt az aromás fűszert, és kezdték meg a termesztését Közép-Európában is. Jelenleg Európában és Közép-Amerikában termesztik nagy mennyiségben.

FELHASZNÁLÁSA

Az Ízmester szárított kakukkfüvet leggyakrabban zsíros ételekhez használjuk: hús, sült burgonya, tükörtojás szalonnával és sajttal. Tökéletesen illik a gombából és hüvelyesekből készített ételekhez. Használják még savanyúsághoz, fűszeres ecethez és uborka savanyításához. A szárított kakukkfű tökéletes társa minden párolt és sült paradicsomból készült ételnek. Hatékonyan távolítja el a tengeri halak kellemetlen szagát is. Sokoldalú zöldfűszer, különlegesebb kolbászok fűszereként is nélkülözhetetlen.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás