Ízmester

Himalájai só

fűszermalom

A malomban kínált himalájai sónk a hagyományos konyhasó alternatívája. Színében különbözik a klasszikus sótól - halvány rózsaszín, ami gyakran étvágygerjesztővé teszi az ételt, különösen, ha az ételt nagyobb sókristályokkal díszítjük. A himalájai só ezt a vonzó színt annak köszönheti, hogy összetételében nyomokban található vas-oxid. Feldolgozatlanul és finomítatlanul fogyasztjuk.

Az esztétikus és funkcionális malom csomagolásnak köszönhetően a só nem fog átnedvesedni és a sókristályok nem esnek könnyen szét.

Malmunk kicsi és tetszetős megjelenése miatt az étkező asztalon is remekül mutat, ugyanakkor kevés helyet foglal el a konyhában. A daráló kupak állításával két fokozatban állíthatja be, hogy milyen méretűre szeretné őrölni a sókristályokat.

Súly: 90 g

TUDTA…

A himalájai só a Karakoramban és a Himalájában bányászott kősó egyik fajtája. A világ ezen részén található hatalmas lelőhelyek a Tethys-óceán maradványai, amely 500 millió évvel ezelőtt kiszáradt. Ez a só különleges színét további ásványi anyagoknak köszönheti. Az összetételében többek között kalcium, vas, magnézium, cink, jód és kálium is található.

FELHASZNÁLÁSA

Minden ételt sózhatunk vele.

Főleg szendvicsekhez, salátákhoz, házi mártogatósokhoz, szószokhoz, halakhoz, szárnyashoz ajánljuk. Érdemes egy családi vacsora alkalmával az asztalra tenni, hogy minden vendég egyéni ízlése szerint fűszerezze az ételt vele. Sokan látványa miatt is szívesen teszik az étkező asztalra.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás