Egyedi fűszer

Fűszerkömény

egész

Az egész kömény a zsemlék, kiflik és sós rudak tökéletes díszítője és ízesítője. Szépen néz ki, jellegzetes, kellemes aromát áraszt, intenzív ízt ad a pékárunak. Szívesen használják friss vagy savanyú káposztához és egyéb nehezen emészthető ételekhez is. Ezek a hosszúkás szemek keserű és enyhén fűszeres ízt biztosítanak ételeinknek. A köményes jegy gyakran hasznos a húsételekben, különösen a sülteknél, és kiváló a főzött mártásokhoz is.

Az egész és őrölt kömény sok országban nagyra értékelt fűszer. Hazánkon kívül a németek, a hollandok és az angolok konyhájában is fontos. Nélkülözhetetlen kiegészítője számos közel-keleti ételnek is.

A kömény Ázsiában, valamint Észak- és Közép-Európában őshonos. Hollandia, valamint Németország, Lengyelország és Marokkó a legkomolyabb köménytermelő. Az Egyesült Államokban is termesztik.

Súly: 20 g

TUDTA…

A kömény első dokumentált megjelenését az ókorhoz kötik. Régen a köményt rágták, hogy megszabaduljanak a rossz lehelettől. Európa-szerte csak a középkortól használták. A köménymagból az ételek mellett ízesített vodkákat és likőröket is készítenek. A kozmetikában is használják, főleg olaj formájában.

A köményt legjobb szorosan lezárt edényben, fénytől védve tárolni, ennek köszönhetően hosszú hónapokig megőrzi ízét és aromáját. A főzésnél érdemes a főzés végén hozzáadni, hogy a keserűsége ne uralja a gondosan elkészített étel ízét.

FELHASZNÁLÁSA

Az Ízmester egész fűszerkömény jól illik a túróhoz és a sajthoz. A kolbásszal, burgonyával készült egytálételekhez érdemes egy kis köményt tenni. Jól illik savanyúságokhoz, zsíros húsokhoz - sertés, liba vagy kacsa ízesítéséhez.

Változatossá teszi a leveles tésztából készült péksütemények, például pogácsák vagy rudak ízét. Remek ötlet, ha megszórjuk vele a sült kenyerünket, vagy magát a tésztát ízesítjük vele.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás