Fűszerkeverék

Fűszerkeverék grillhez

klasszikus

Csak gyújtsd be a grillt, gyűjtsd össze a hozzávalókat, fűszerezz velünk és már neki is állhatsz: a végén pedig bezsebelheted a dicséreteket, mert a klasszikus grill fűszerkeverékünk fantasztikus ízt és aromát ad majd az elkészített ételeknek. A grillfűszerünknek köszönhetően a parti nem csak a jó társaság, hanem az elkészített ételek finom íze és illata miatt is egyedülálló lesz.

Súly: 30 g

TUDTA…

A grillezésről tudni kell, hogy nem egyenlő a barbecue-val. Bár sok helyen a grillezés és a barbecue szavakat felcserélve használják, valójában teljesen eltérőek. A grillezés egy rendkívül alapvető sütési forma, amikor az ételt közvetlenül nyílt láng fölött sütjük. Ehhez képest a barbecue egy alacsony hőmérsékleten történő és lassú sütési mód, ahol a lángok nem jutnak el direkt módon az ételhez.

A grillezés gyakorlatilag egyidős az emberiséggel. Mostani fényét a második világháború után kezdődött növekvő népszerűségének köszönheti. Nyugat-Európában és Amerikában is ekkor kezdett a középosztály egy része a külvárosokba költözni. A külvárosokkal jöttek a hátsó udvarok, a hátsó udvarokkal pedig a grillezés és a barbecue.

George Stephen, a Weber Bros fémmunkása találta fel a modern grill sütőt. Elvette az egyik kikötői bóját, amelyet a cége készített, félbevágta, majd az egyik felére három lábat hegesztett, rácsot rakott rá, majd a másik feléből egy fedelet készített, és az abba vágott szellőzőnyílások segítették a hőmérséklet szabályozását. Ma ez a szerkezet Weber grill néven ismert.

Az, hogy valaki milyen grillsütőt választ, a személyes preferenciától függ. A faszenes grill akár 500 fokig is felmelegszik, és kiválóan alkalmas olyan ételekhez, amelyek közvetlen hőt igényelnek. A faszenes sütés azonban ügyességet igényel, gyakran rendetlen utána a terep és a megfelelő sütési hőmérséklet elérése és megtartása is nehéz. A gázgrillek ezzel szemben hőmérséklet-szabályozást is kínálnak, és kiválóak a lassú sütéshez Ugyanakkor nehéz őket tisztítani, az alkatrészek pedig könnyen eltömődhetnek, és a legtöbb étel túlsül, ha nem grillezzük megfelelően.

FELHASZNÁLÁSA

Bármilyen grillen sült húsételhez és zöldséghez ízlés szerint használjuk. Bedörzsöljük a fűszerrel az előkészített hússzeleteket vagy zöldségeket, vagy olajjal kikeverjük és pácként használjuk.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás