Fűszerkeverék

Fűszerkeverék flekkenhez

klasszikus

A Flekken alatt gyakorlatilag egyedi fűszerkeverékkel ízesített, roston sütött húst értünk. Leggyakrabban csontos tarjából készítik, de más hússal is finom. A hagyomány szerint ez az elkészítési módszer biztosítja, hogy végeredményben a hús természetes íze domináljon. Elkészítése során gyakran kenik meg a hússzeleteket mustárral, de más vélemények szerint az igazi Flekkenhez nem illik a mustár. Itt is mint minden esetben az számít, hogy nekünk hogyan ízlik leginkább.

Flekkent serpenyőben kevés olajon is süthetünk, a legtöbb vendéglőben is így készítik el.

Súly: 35 g

TUDTA…

A Flekken név és elkészítési mód is valószínűleg Erdélyből terjedt el hazánkban. A szó az erdélyi szász nyelv flakn, flekn szavakból ered, amelyek eredetileg, akárcsak a német "Fleck" foltozáshoz való bőrdarabot jelentettek.

FELHASZNÁLÁSA

A Flekken akkor a legfinomabb, ha a grillezéshez hasonlóan a sütés előtti este előkészítjük és befűszerezzük a hússzeleteket. A fűszer mellett a szeleteket mustárral és/ vagy olajjal is megkenhetjük, így a végeredmény szaftosabb lesz.

Pácolás nélkül is kiváló eredményt ad ez a keverék, a használata pedig egyszerű: az előkészített, tisztított hússzeleteket gazdagon bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd serpenyőben, grillen vagy esetleg a sütőben kisütjük őket.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás