Ízmester

Fűszerkeverék chilivel

fűszermalom

Fűszeres, pikáns keverékünk többek között fehér mustármagot, koriandermagot, chilit és illatos zöldfűszereket: bazsalikomot és majorannát tartalmaz. Ezek a fűszerek együttesen leőrölve húsételek, pörköltek, steakek, mártások és zöldségek kiváló ízesítői. A malomban a magokat egészben, a további fűszereket szárítva pehelyben, szálakban vagy morzsolva töltjük be, hogy az aromájukat a legjobban megőrizzék.

Malmunk kicsi és tetszetős megjelenése miatt az étkező asztalon is remekül mutat, ugyanakkor kevés helyet foglal el a konyhában. A daráló kupak elcsavarásával állíthatja be, hogy finom vagy durva méretűre szeretné őrölni a fűszereket. Ez a keverékünk sómentes.

Súly: 40 g

TUDTA…

A chili növény Közép- és Dél-Amerikából, valamint Nyugat-Indiából és a Karib-tenger szigeteiről származik. Évezredek óta termesztik. A spanyoloknak köszönhetően az egész világon elterjedt.

A koriandert viszont már az ókorban ismerték Európában – tudjuk, hogy a görögök és a rómaiak is szívesen használták. Még Tutanhamon sírjában is megtalálták! A Biblia is említi.

A mustármag is ismert volt az ókori Kínában és Görögországban is. Hippokratész még gyógyító tulajdonságokat is tulajdonított neki.

FELHASZNÁLÁSA

A chilis keverék leginkább pörköltek, steakek vagy fűszeres levesek, valamint szárnyas ételek fűszerezésére alkalmas. Fűszeres, rántott csirkemellet, aromás grillhúst vagy fűszeres, egzotikusabb ízvilágú gulyást készíthetünk belőle.

Fűszeres burrito, chili con carne fogásokhoz is beválik.

A zöldséges fogások kedvelőinek ajánljuk fűszeres leves elkészítéséhez. Különösen finom lehet krémes, egyszerűbb ízvilágú levesek ízének izgalmasabbá tételéhez pl. sütőtök, cukkini alapú levesek esetében.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás