Egyedi fűszer

Fahéj

őrölt

Az őrölt fahéj szárított és finomra őrölt faháncsból készült fűszer. Jellegzetes, édes-pikáns íze és aromája a fahéjolajból származik. Az Ízmester őrölt fahéj tökéletesen gazdagítja mind a fűszeres, húsos, keleti ételek, mind az édes desszertek ízét.

Súly: 15 g

TUDTA…

A fahéj elválaszthatatlanul kapcsolódik a karácsonyi időszakhoz, az illatos karácsonyi süteményekhez és a meghitt, családias hangulathoz. Mielőtt azonban a karácsony elmaradhatatlan elemévé és a világ legnépszerűbb fűszerévé vált volna, rendkívül viharos volt a sorsa.

Évszázadokon keresztül folyt a küzdelem ennek az egykor értékes fűszernek a monopóliumáért. A velenceiek, portugálok, hollandok és angolok… mindannyian ellenőrizni akarták a fahéjtermesztést. Csak a 17. században kezdődött meg az ipari méretekben történő termesztése és értékesítése. Ma Srí Lanka mellett többek között Indiában, Brazíliában és Indonéziában termesztenek fahéjat. Érdekesség, hogy a fahéj az egyetlen fűszer a világon, amelyet egy növény kérgéből nyernek, amelyet előkezelés után szárítanak, és akár porként, akár darabolva fahéjrudacskák formájában értékesítenek. Intenzív, mégis kellemes aromájának köszönhetően a fahéjat parfüm és egyéb illatkeverékek készítésére is használják.

FELHASZNÁLÁSA

Magyarországon az őrölt fahéjat az őszi-téli, illetve a karácsonyi süteményekhez, mézeskalácshoz használjuk. Emellett forralt bor és sör, valamint gyümölcsbefőttek fűszerezésénél is kedvelt. Almás pitével és más desszertekkel is tökéletesen harmonizál, kiváló a körtéhez és a szilvához is. A gyümölccsel töltött sült liba ízét is kiemelheti. Ezt a fűszert a keleti konyhában is használják currykhez, desszertekhez és melegítő italokhoz.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás