Egyedi fűszer

Bazsalikom

szárított

A bazsalikom édes ízű és frissítő illatú. Általában mediterrán stílusú ételekhez használjuk.

Súly: 230 g

TUDTA…

A bazsalikomot, mint fűszert Nagy Sándor uralkodása óta ismerik Európában. A név a görög „basileus” szóból ered, amelynek jelentése: „király”.

A szárított bazsalikom az egyik leggyakrabban használt fűszernövény a főzés során. Főleg a napfényes Olaszország konyhájához és olyan ételekhez kötődik, mint az olasz tészták, pizza, lasagne, bruschetta és caprese saláta. Gyakran megtalálható a görög konyhában is. Valójában a szárított és friss bazsalikom a világ minden táján megtalálható különféle ételekben. Közel 150 bazsalikomfaj létezik.

FELHASZNÁLÁSA

Tökéletesen harmonizál a zöldségekkel, különösen a padlizsánnal és a paradicsommal.  A szárított bazsalikom kiváló ízesítője emellett a szószoknak, leveseknek és nyári salátáknak. Ízét és aromáját tökéletesen egyensúlyban tartja a fokhagyma intenzív íze és aromája.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás