Egyedi fűszer
Szegfűszeg
egész
Az egész szegfűszeg, mint fűszer, a szegfűszegfa válogatott és szárított virágbimbóit takarja. A konyhánkban található szegfűszeg számos lehetőséget kínál az édes és a fűszeres ételek egyedi ízének kialakítására.
Súly: 280 gTUDTA…
A fűszerként használt szegfűszeg közvetlenül a virágzás előtt gyűjtött, majd kiszárított virágbimbó, amely a fűszeres mirtusz családjába tartozik. A bimbók alakja szögre emlékeztet, innen ered a szegfűszeg név.
FELHASZNÁLÁSA
Az egész szegfűszeget borokhoz, likőrökhöz, valamint pácokhoz és húskészítményekhez használják. Az amerikaiak szegfűszeget szúrnak a sült sonkába. A németek fűszeres kenyér kiegészítéseként használják.
A szegfűszeg kiváló ízesítő kompótokhoz, szószokhoz, gombás vagy halas pácokhoz, valamint sültekhez. A hagymával és a babérlevéllel együtt a vörös káposztához ajánljuk. Az őrölt szegfűszeg a mézeskalács és különféle egyéb illatos sütemények fontos hozzávalója.