Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBItt a spárga szezonja, amely pillanatok alatt véget is ér majd, ezért minél hamarabb vegyünk és együnk sok-sok spárgát. Rostdús, egészséges és finom!
A zöldspárga egyik klasszikus és nagyon ízletes elkészítési módja a felturbózott omlett.
Hozzávalók 2-3 főre:
Elkészítése:
A zöldspárgát megmossuk, megtisztítjuk, az esetleges fás végeket levágjuk. Szeleteljük a spárgákat (ha szükséges) olyan hosszúságúra, hogy kényelmesen elférjenek a serpenyőben, amelyben a fogást elkészítjük.
Ehhez a fogáshoz olyan serpenyőt használjunk, amelynek nem műanyag a nyele, vagy alaposan tekerjük be fóliával, mert a sütőben is használjuk majd.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk össze a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a spárgát, 2-3 percig kevergetve pirítjuk, sózzuk-borsozzuk. Adjuk hozzá a szalonnát, és további 1-2 percig pirítjuk.
A tojásokat közben felverjük, sózzuk-borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük. Ráöntjük a spárgára, és a tűzhely hőfokát levesszük közepesre. Kb. 3-4 percet főzzük így. Félrehúzzuk, rámorzsoljuk a tetejére a feta sajtot és betoljuk a sütőbe. Pár percig grillezzük, amíg a tojás megszilárdul és a sajt megolvad.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB