Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBFinom ízek, kellemes aroma. Ez a gombaleves az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
Áztassuk a gombákat 2 órán át 500 ml hideg vízben, majd ugyanebben a vízben főzzük puhára őket. Ezután szűrjük le (a vizet ne öntsük ki), majd miután kihűlt, csíkozzuk fel a gombát (pár szeletet egészben díszítésnek tegyünk félre).
A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
Melegítsünk olajat egy nagy lábosban, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a zöldségeket. Adjuk hozzá a babérlevelet, öntsük bele a zöldséglevest és főzzük kb. 12-15 percig. Ízlés szerint borsozzuk.
A tésztát külön készre főzzük, leszűrjük és félretesszük.
A megfőtt és felcsíkozott gombát serpenyőben egy-két evőkanál olajon megpirítjuk, majd a leveshez adjuk. Ezután öntsük hozzá a félretett gomba alaplé felét (a vizet, amelyben a gombákat puhára főztük). A levest felforraljuk, majd a tűzről levesszük és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.
A levest tálalásnál a tésztával és a félretett gombaszeletekkel varázsoljuk ünnepivé.
Tipp: aki nem szereti a kaprot, használjon helyette friss petrezselyemlevelet.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB