Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBFinom ízek, kellemes aroma. Ez a gombaleves az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
Áztassuk a gombákat 2 órán át 500 ml hideg vízben, majd ugyanebben a vízben főzzük puhára őket. Ezután szűrjük le (a vizet ne öntsük ki), majd miután kihűlt, csíkozzuk fel a gombát (pár szeletet egészben díszítésnek tegyünk félre).
A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
Melegítsünk olajat egy nagy lábosban, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a zöldségeket. Adjuk hozzá a babérlevelet, öntsük bele a zöldséglevest és főzzük kb. 12-15 percig. Ízlés szerint borsozzuk.
A tésztát külön készre főzzük, leszűrjük és félretesszük.
A megfőtt és felcsíkozott gombát serpenyőben egy-két evőkanál olajon megpirítjuk, majd a leveshez adjuk. Ezután öntsük hozzá a félretett gomba alaplé felét (a vizet, amelyben a gombákat puhára főztük). A levest felforraljuk, majd a tűzről levesszük és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.
A levest tálalásnál a tésztával és a félretett gombaszeletekkel varázsoljuk ünnepivé.
Tipp: aki nem szereti a kaprot, használjon helyette friss petrezselyemlevelet.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB