Négysajtos tortilla
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBFinom ízek, kellemes aroma. Ez a gombaleves az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
Áztassuk a gombákat 2 órán át 500 ml hideg vízben, majd ugyanebben a vízben főzzük puhára őket. Ezután szűrjük le (a vizet ne öntsük ki), majd miután kihűlt, csíkozzuk fel a gombát (pár szeletet egészben díszítésnek tegyünk félre).
A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
Melegítsünk olajat egy nagy lábosban, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a zöldségeket. Adjuk hozzá a babérlevelet, öntsük bele a zöldséglevest és főzzük kb. 12-15 percig. Ízlés szerint borsozzuk.
A tésztát külön készre főzzük, leszűrjük és félretesszük.
A megfőtt és felcsíkozott gombát serpenyőben egy-két evőkanál olajon megpirítjuk, majd a leveshez adjuk. Ezután öntsük hozzá a félretett gomba alaplé felét (a vizet, amelyben a gombákat puhára főztük). A levest felforraljuk, majd a tűzről levesszük és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.
A levest tálalásnál a tésztával és a félretett gombaszeletekkel varázsoljuk ünnepivé.
Tipp: aki nem szereti a kaprot, használjon helyette friss petrezselyemlevelet.
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBKlasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBB