Receptek

Ünnepi gombaleves

Finom ízek, kellemes aroma. Ez a gombaleves az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók 3-4 főre:

 

Elkészítése:

Áztassuk a gombákat 2 órán át 500 ml hideg vízben, majd ugyanebben a vízben főzzük puhára őket. Ezután szűrjük le (a vizet ne öntsük ki), majd miután kihűlt, csíkozzuk fel a gombát (pár szeletet egészben díszítésnek tegyünk félre).

A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

Melegítsünk olajat egy nagy lábosban, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a zöldségeket. Adjuk hozzá a babérlevelet, öntsük bele a zöldséglevest és főzzük kb. 12-15 percig. Ízlés szerint borsozzuk.

A tésztát külön készre főzzük, leszűrjük és félretesszük.

A megfőtt és felcsíkozott gombát serpenyőben egy-két evőkanál olajon megpirítjuk, majd a leveshez adjuk. Ezután öntsük hozzá a félretett gomba alaplé felét (a vizet, amelyben a gombákat puhára főztük). A levest felforraljuk, majd a tűzről levesszük és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

A levest tálalásnál a tésztával és a félretett gombaszeletekkel varázsoljuk ünnepivé.

Tipp: aki nem szereti a kaprot, használjon helyette friss petrezselyemlevelet.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás