Receptek

Töltött tojás

A töltött tojás egy igazi klasszikus vendégváró fogás, ami számtalan háztartás ünnepi és hétköznapi asztalán is előfordul, különösen a tavaszi ünnepek, például húsvét idején.

Ez az egyszerű, mégis ízletes étel világszerte ismert, nálunk legtöbbször kaszinótojás vagy orosz tojás néven emlegetik, és sokak számára azonnal megidézi a retró hangulatot, a nagyszülők konyháját, vagy a régi családi ünnepeket.

Népszerűségét egyszerű elkészíthetősége mellett annak köszönheti, hogy szinte végtelenül variálható: a klasszikus majonézes, mustáros tölteléktől kezdve a különlegesebb, akár avokádós vagy lazacos változatokig mindenkinek van egy kedvence.

Bár a töltött tojás eredete régre nyúlik vissza, a retró konyha divatjának köszönhetően napjainkban újra felfedezzük és örömmel tálaljuk modern formában is.

Mennyiség: 12 db

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

Először is tegyük fel főni a tojásokat: helyezzük őket egy kisebb lábosba, engedjünk rájuk annyi hideg vizet, hogy teljesen ellepje őket, majd forraljuk fel. Amint a víz forrni kezd, főzzük pontosan 10 percig, hogy a sárgája teljesen átfőjön. Ezután öntsük le róla a forró vizet, és azonnal engedjünk rá hideg vizet, így könnyebben meghámozhatjuk majd a tojásokat.

Ha kihűltek, óvatosan pucoljuk meg őket, majd hosszában vágjuk félbe mindegyiket. Kanalazzuk ki a tojások sárgáját egy tálba, ügyelve arra, hogy a fehérje ne sérüljön meg, mert ezek lesznek a kis „kosárkáink”.

A tojások sárgáját villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a majonézt és a tejfölt. Keverjük simára, krémesre, utána tegyük bele a csemege tormakrémet, a fagyasztva szárított metélőhagymát, a morzsolt petrezselymet és a sót is. Alaposan keverjük el a hozzávalókat, hogy egységes, ízletes tölteléket kapjunk.

Most következhet a töltés: kanalazzuk vissza a krémet a tojásfehérjék üregébe. Ha igazán elegáns megoldásra vágyunk, akkor habzsákból is betölthetjük, így látványosabb lesz a végeredmény.

Tálalás előtt szórjuk meg a tetejüket még egy kevés metélőhagymával vagy petrezselyemmel, és tartsuk hűtőben legalább fél óráig, hogy az ízek jól összeérjenek.

Friss kenyérrel vagy akár magában kínálva is kiváló előétel, vendégváró finomság, ami biztosan mindenki kedvence lesz!

Jó étvágyat kívánunk!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás