Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak. Jellemzőjük, hogy apróra vágott húsból és zöldségekből készülnek, sűrítésük gyakran tejszínnel vagy tejföllel történik, amitől krémes, lágy állagot kapnak.
A fűszerezésük sokféle lehet, de a tárkonyos változat különösen kedvelt, mert friss, citrusos aromája tökéletesen kiemeli az alapanyagok természetes ízét. Legyen szó pulyka-, csirke- vagy borjúragu levesről, ezek a fogások mindig melegséget és otthonos hangulatot hoznak az asztalra.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A Tárkonyos pulykaraguleves elkészítéséhez a pulykamellfilét alaposan megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát. Előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert meghámozzuk, majd kisebb kockákra vagy vékony karikákra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre dinszteljük. Adjuk hozzá a húst, amit közepes lángon körbepirítunk, amíg szép aranybarna színt kap.
Amint a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket is, és pár percig együtt pároljuk, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Ezután felöntjük a vízzel, majd belemorzsoljuk a tyúkhúsleves kockákat, hogy gazdagabb ízt kapjunk. Hozzáadjuk a szárított fokhagymát, a tárkonyt és a petrezselymet, majd közepes lángon főzni kezdjük. Körülbelül 20-25 perc után, amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a zöldborsót is, és további 5-10 percig főzzük.
Közben a tejszínt egy kis tálban elkeverjük egy merőkanálnyi forró levessel, majd folyamatos keverés mellett visszaöntjük a fazékba, hogy szép krémes állagot kapjunk. Ha szükséges, még egy kevés sóval ízesítjük, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, hogy friss, üde ízt adjon a levesnek.
Még egy utolsó keverés, és már tálalhatunk is! Frissen vágott petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel kínáljuk. Egy forró tányér tárkonyos pulykaragu leves tökéletes választás egy hűvös napon – laktató, melengető és tele van ízekkel!
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB