Cukkinis burgonyakrémleves
A cukkinis burgonyakrémleves lágyan krémes textúrájú és nagyon finom. Tökéletes ebédre vagy könnyű vacsorához. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is szeretik.
TOVÁBBA szaftos szilvával töltött karaj nagyszerű választás bármilyen családi vagy baráti összejövetelhez.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 5+ főre:
Elkészítése:
A karajt megmossuk, megszárítjuk.
Alakítsunk ki a hús közepében mélyedést hosszában egy éles késsel, de vigyázzunk, ne vágjuk át a húst. A húst kívül-belül megkenjük olívaolajjal, majd beledörzsölünk ízlés szerint pirospaprikát, majorannát, ételízesítőt. Letakarva 30 percet pihentetjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A mélyedést töltsük meg aszalt szilvával. Felforrósított serpenyőben kevés olajon süssük a húst minden oldalán kb. 30 percig. Tegyük át a karajt egy hőálló, kizsírozott tepsibe, öntsünk alá egy nagyon kevés vizet, és süssük letakarva legalább 1-1,5 órán át.
Csak akkor szeleteljük, ha már nem forró.
Tálalhatjuk melegen burgonyával vagy hidegen is. Kínáljunk mellé csípős reszelt tormát.
A cukkinis burgonyakrémleves lágyan krémes textúrájú és nagyon finom. Tökéletes ebédre vagy könnyű vacsorához. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is szeretik.
TOVÁBBA tortilla tekercs elkészítése gyors, egyszerű és a recept változatosan elkészíthető különféle hozzávalókkal. Ideális akár munkahelyi ebédnek is.
TOVÁBBSzuper egyszerű és ellenállhatatlan Valentin-napi csokis brownie recept egy kis fahéjjal megbolondítva!
TOVÁBB