Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA szaftos szilvával töltött karaj nagyszerű választás bármilyen családi vagy baráti összejövetelhez.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 5+ főre:
Elkészítése:
A karajt megmossuk, megszárítjuk.
Alakítsunk ki a hús közepében mélyedést hosszában egy éles késsel, de vigyázzunk, ne vágjuk át a húst. A húst kívül-belül megkenjük olívaolajjal, majd beledörzsölünk ízlés szerint pirospaprikát, majorannát, ételízesítőt. Letakarva 30 percet pihentetjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A mélyedést töltsük meg aszalt szilvával. Felforrósított serpenyőben kevés olajon süssük a húst minden oldalán kb. 30 percig. Tegyük át a karajt egy hőálló, kizsírozott tepsibe, öntsünk alá egy nagyon kevés vizet, és süssük letakarva legalább 1-1,5 órán át.
Csak akkor szeleteljük, ha már nem forró.
Tálalhatjuk melegen burgonyával vagy hidegen is. Kínáljunk mellé csípős reszelt tormát.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB