Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBB
Ha unod a megszokott sült húsokat, próbáld ki ezt az őszi receptet!
A szaftos karajt aszalt szilva teszi izgalmassá, míg az ízek mélységéről egy csipet minőségi fűszerpaprika gondoskodik.
Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók 5+ főre:
Elkészítése:
A karajt megmossuk, megszárítjuk.
Alakítsunk ki a hús közepében mélyedést hosszában egy éles késsel, de vigyázzunk, ne vágjuk át a húst. A húst kívül-belül megkenjük olívaolajjal, majd beledörzsölünk ízlés szerint pirospaprikát, majorannát, ételízesítőt. Letakarva 30 percet pihentetjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A mélyedést töltsük meg aszalt szilvával. Felforrósított serpenyőben kevés olajon süssük a húst minden oldalán kb. 30 percig. Tegyük át a karajt egy hőálló, kizsírozott tepsibe, öntsünk alá egy nagyon kevés vizet, és süssük letakarva legalább 1-1,5 órán át.
Csak akkor szeleteljük, ha már nem forró.
Tálalhatjuk melegen burgonyával vagy hidegen is. Kínáljunk mellé csípős reszelt tormát.
Jó étvágyat kívánunk!
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB