Receptek

Szilvával töltött karaj

Ha unod a megszokott sült húsokat, próbáld ki ezt az őszi receptet!

A szaftos karajt aszalt szilva teszi izgalmassá, míg az ízek mélységéről egy csipet minőségi fűszerpaprika gondoskodik.

Elkészítési idő: 2,5 óra

Hozzávalók 5+ főre:

 

Elkészítése:

A karajt megmossuk, megszárítjuk.

Alakítsunk ki a hús közepében mélyedést hosszában egy éles késsel, de vigyázzunk, ne vágjuk át a húst. A húst kívül-belül megkenjük olívaolajjal, majd beledörzsölünk ízlés szerint pirospaprikát, majorannát, ételízesítőt. Letakarva 30 percet pihentetjük.

A sütőt 180 fokra melegítjük.

A mélyedést töltsük meg aszalt szilvával. Felforrósított serpenyőben kevés olajon süssük a húst minden oldalán kb. 30 percig. Tegyük át a karajt egy hőálló, kizsírozott tepsibe, öntsünk alá egy nagyon kevés vizet, és süssük letakarva legalább 1-1,5 órán át.

Csak akkor szeleteljük, ha már nem forró.

Tálalhatjuk melegen burgonyával vagy hidegen is. Kínáljunk mellé csípős reszelt tormát.

Jó étvágyat kívánunk!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás