Kekszes mézeskalács golyók
Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBEz egy klasszikus, nagyon egyszerűen elkészíthető krémleves, amely csak pár hozzávalót igényel. Sokszor a legegyszerűbb receptek a legnagyszerűbbek: semmi fakszni, csak az alapok megtartása, és a végeredmény tökéletes!
Kiváló fogás könnyű vacsorához vagy ebédhez.
A LEVEST FRISS SÜTŐTÖKBŐL KÉSZÍTJÜK, AMELY SŰRŰ, KRÉMES ÉS TELE VAN AZ ŐSZRE JELLEMZŐ MELEGÍTŐ ÉTELEK FINOM, TELT AROMÁJÁVAL.
Ha kipróbáltad, garantáltan ismét elkészíted majd.
Hozzávalók 4 főre:
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1,2 kg sütőtök
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 750 ml tyúkhúsleves- vagy zöldségleves alaplé
• 220 ml víz
• 100 ml zsíros tejszín
• csipetnyi őrölt fahéj
• őrölt fehérbors
• só
a tálaláshoz:
• zsíros, sós sajt
• tökmag, szezámmag, lenmag
• vajas pirítós
Elkészítése:
1. A sütőtököt félbe vágjuk, a magokat egy kanállal kikaparjuk. A sütőtököt vastagabb cikkekre vágjuk, majd meghámozzuk, végül a húsát nagyobb falatokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk és a fokhagymával együtt finomra vágjuk.
2. Egy nagyobb lábosban felmelegítjük az olívaolajat, majd beletesszük a sütőtököt, a hagymákat, és pár percig pirítjuk. Hozzáöntjük az alaplevet és a vizet. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és gyöngyözve főzzük, amíg a sütőtök teljesen megpuhul – kb. 10-15 perc.
3. A levest krémesre turmixoljuk, hozzákeverünk 100 ml tejszínt, majd sóval, fehérborssal és csipetnyi fahéjjal ízesítjük.
4. Tálalásnál ízlésünk szerint csorgathatunk rá még egy kis tejszínt, vagy morzsolhatunk rá sajtot és megszórjuk mindenféle magvakkal. Kínáljunk mellé friss ropogós kenyeret vagy pirítóst!
Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBZöldfűszeres pácolt hússzeletek frissítő mediterrán salátával: omlós hús szárított paradicsommal, fetával és bazsalikommal.
TOVÁBBFrancia hagymakrémleves póréhagymával és fehérborral, amely egyszerre könnyed és ínycsiklandóan aromás, tökéletes téli leves.
TOVÁBB