Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBEgy igazán melegítő krémleves a hideg napokra. A sült sárgarépa édeskés, karamellás ízzel dobja fel az egyébként is lágy ízű levest. Tálaljuk tejszínnel csorgatva, pirított tökmaggal.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Ha japán sütőtököt használunk, akkor azt még hámozni sem kell, csak alaposan lemosni. A répákat megpucoljuk, hasábokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk.
Tegyük a zöldségeket egy tapadásmentes tepsire (olajozzuk vékonyan ki). Sózzuk, borsozzuk, majd süssük a zöldségeket 170 ° C-on 30 percig.
A sütési idő letelte után tegyük a zöldségeket egy lábosba, öntsük fel 400 ml forró alaplével és mixeljük krémesre. Takarékon tartsuk melegen a levest, és adjuk hozzá a tejszínt. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá alaplevet. Ízesítsük a szerecsendióval és keverjük alaposan össze.
A kész levest a pirított tökmagokkal tálaljuk.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB