Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBEgy igazán melegítő krémleves a hideg napokra. A sült sárgarépa édeskés, karamellás ízzel dobja fel az egyébként is lágy ízű levest. Tálaljuk tejszínnel csorgatva, pirított tökmaggal.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Ha japán sütőtököt használunk, akkor azt még hámozni sem kell, csak alaposan lemosni. A répákat megpucoljuk, hasábokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk.
Tegyük a zöldségeket egy tapadásmentes tepsire (olajozzuk vékonyan ki). Sózzuk, borsozzuk, majd süssük a zöldségeket 170 ° C-on 30 percig.
A sütési idő letelte után tegyük a zöldségeket egy lábosba, öntsük fel 400 ml forró alaplével és mixeljük krémesre. Takarékon tartsuk melegen a levest, és adjuk hozzá a tejszínt. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá alaplevet. Ízesítsük a szerecsendióval és keverjük alaposan össze.
A kész levest a pirított tökmagokkal tálaljuk.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB