Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBEzt a sűrű, illatos és finom levest mindenki örömmel fogyasztja. A pirított napraforgómag diós ízvilágot, a felaprított korianderlevelek pedig frissességet kölcsönöznek neki.
Hozzávalók 3-4 főre:
a leveshez:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, papírral bélelt sütőtepsire fektetjük és 200 ° C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig – enyhén hólyagosra – sütjük. A még forró paprikákat tegyük át egy műanyag zacskóba, aminek a száját szorosan zárjuk le. Ezzel a technikával a paprikák héja 5-10 perc elteltével könnyen lehúzható. A paprikák héját lehúzzuk, kimagozzuk, kivágjuk a belső hártyákat. A paprikát csíkokra vágjuk.
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A napraforgómagokat egy serpenyőben szárazon átpirítjuk. A korianderleveleket megmossuk és felvágjuk.
Egy mély lábosban a vajon pár percig pirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a paprikát és a burgonyát. Beleöntjük az alaplevet és a zöldségeket puhára főzzük.
A levest simára turmixoljuk, visszatesszük a tűzre és kis lángon főzve, hozzáadjuk fokozatosan a krémsajtot, majd a tejszínt is.
A kész levest ízlésünk szerint egy kevés fűszerpaprikával, őrölt feketeborssal és ételízesítővel fűszerezzük. Esetleg cukrot is adhatunk hozzá.
Tálalás előtt megszórjuk a pirított napraforgómaggal és a felvágott korianderzölddel.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB