Majonézes céklasaláta
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBEz a rendkívül mutatós étel nagyon becsapós, mert előre talán bonyolultnak tűnik, de az elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, a vendégeket, családtagokat pedig látványával és ízeivel biztosan lenyűgözi.
Hozzávalók 4 személyre:
a lazachoz:
a spárgához:
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Vegyünk egy akkora ív alufóliát, amelybe a lazacot kényelmesen be tudjuk majd csomagolni, és helyezzük ezt rögtön egy tepsire.
Kenjük meg az alufóliát 1 evőkanál olívaolajjal, majd tegyük rá a hagymát és a citrom-szeletek felét. Helyezzük rá a megtisztított lazacot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kaporlevéllel, majd a gránátalma magokkal. Csorgassuk a tetejére a másik evőkanál olívaolajat. Óvatosan zárjuk le a fóliát, a végéket visszahajtva.
Süssük 25-30 percig. Óvatosan bontsuk ki a fóliát, nehogy a távozó gőz megégessen bennünket.
A spárgát közben ugyanúgy a sütőben készítjük el. A spárgát megtisztítjuk, a spárgavégeket levágjuk. A fokhagymát felszeleteljük. A spárgát és a fokhagymát olajozott tepsibe tesszük, fűszerezzük, egy kevés olívaolajat csorgatunk rá, összeforgatjuk, majd 18-20 percet sütjük a lazaccal együtt.
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBBA savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBB