Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBKacsamell, körte és fodros kel. Szokatlan kombináció, garantált siker. Lepjük meg vendégeinket ezzel a magyar konyhában szokatlan kombinációval!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sült kacsamellet felszeleteljük. A körtét megmossuk, meghámozzuk és cikkelyekre vágjuk, majd pici citromlevet csepegtetünk rá, és egy serpenyőben a vaj kb. egyharmadán a mézzel és az őrölt fahéjjal együtt puhára pároljuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat és puhára pároljuk benne a meghámozott és vékonyan felszeletelt vöröshagymát. A párolási idő végén 1 percre mellé tesszük a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. A serpenyőt levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a fodros kelt, a felcsíkozott, szárított paradicsomot, a mazsolát, a diót és ízlés szerint fűszerezzük a salátát borssal és sóval. Közvetlen tálalás előtt elrendezzük a salátán a kacsamell-szeleteket és a körtét. Ha szeretnénk, dekorálhatjuk a kedvenc csíránkkal.
TIPP: Hogyan süssük ki a kacsamellet?
A kacsamellet a bőrénél finoman bevagdaljuk, a húst gondosan bedörzsöljük sóval, borssal és majorannával. Forró serpenyőben mindkét oldalát rövid ideig átsütjük (a bőrös oldallal kezdünk), majd a sütőben 160 ºC-on további 10-20 perc alatt puhára sütjük.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB