Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBB
Kacsamell, körte és fodros kel. Szokatlan kombináció, garantált siker. Lepjük meg vendégeinket ezzel a magyar konyhában szokatlan kombinációval!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sült kacsamellet felszeleteljük. A körtét megmossuk, meghámozzuk és cikkelyekre vágjuk, majd pici citromlevet csepegtetünk rá, és egy serpenyőben a vaj kb. egyharmadán a mézzel és az őrölt fahéjjal együtt puhára pároljuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat és puhára pároljuk benne a meghámozott és vékonyan felszeletelt vöröshagymát. A párolási idő végén 1 percre mellé tesszük a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. A serpenyőt levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a fodros kelt, a felcsíkozott, szárított paradicsomot, a mazsolát, a diót és ízlés szerint fűszerezzük a salátát borssal és sóval. Közvetlen tálalás előtt elrendezzük a salátán a kacsamell-szeleteket és a körtét. Ha szeretnénk, dekorálhatjuk a kedvenc csíránkkal.
TIPP: Hogyan süssük ki a kacsamellet?
A kacsamellet a bőrénél finoman bevagdaljuk, a húst gondosan bedörzsöljük sóval, borssal és majorannával. Forró serpenyőben mindkét oldalát rövid ideig átsütjük (a bőrös oldallal kezdünk), majd a sütőben 160 ºC-on további 10-20 perc alatt puhára sütjük.
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB