Receptek

Spaghetti alla puttanesca

Próbáljuk ki ezt a finom és tápláló ételt legközelebb, amikor tésztát főzünk. Ha teljes kiőrlésű spagettit választunk, akkor magasabb rosttartalmú fogást kapunk.

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók 1-2 főre:

  • 50 g teljes kiőrlésű spagetti
  • 6 szardella
  • 1 csésze
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 evőkanál fekete olajbogyó
  • 1 kisebb chili paprika
  • 2 teáskanál Ízmester fokhagyma granulátum
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipet só

 

Elkészítése:

 

Forraljunk vizet a tésztához. Közben csepegtessük le a szardellát, a kapribogyót és az olajbogyót. Az olajbogyót vágjuk félbe.

Forró serpenyőben olívaolajon süssük át a szardellát és a chilit. Sütés közben nyomkodjuk szét fakanállal a szardellákat. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fokhagymát és kis lángon főzzük 15-20 percet a mártást.

A tésztát közben al dente megfőzzük, lecsepegtetjük (a főzővízből félreteszünk) és még melegen hozzákeverjük a mártáshoz. Adjunk hozzá kis adagokban kevés főzővizet, ha a tészta a mártással túl sűrű lenne.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás