Majonézes céklasaláta
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBHalmozzuk a húsos élvezeteket ezzel a recepttel, hiszen három húsfajtából állítjuk össze a saslikot. A tészta köret helyett tálalhatjuk sült zöldségekkel és friss kenyérrel is.
Hozzávalók 4+ főre:
a mártáshoz:
Elkészítése:
A húst vastag falatokra vágjuk. A paprikát, a gombát és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és nagyobb falatokra daraboljuk. A húst és a zöldségeket bedörzsöljük grill fűszerkeverékkel. Sorban húzzuk fel felváltva nyársakra a húsokat, a zöldségeket és a szárított sárgabarackot. Készre grillezzük vagy 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A mártáshoz a cukkinit meghámozzuk. A paprikát 15-20 percig sütjük a sütőben, majd lehúzzuk a héját és kivágják a magokat. A cukkinit a paprikával a mézzel és a fűszerekkel együtt egy serpenyőben felforraljuk, majd leturmixoljuk és sóval, borssal fűszerezzük.
A tésztát megfőzzük és köretként tálaljuk a saslikhoz és a mártáshoz.
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBBA savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBB