Receptek

Rozmaringos sertéssült vörös árpagyönggyel

Kiváló és különleges vacsorához illő recept. Az árpagyöngyöt céklalében főzzük meg, így csodálatos piros színvilágot kap a köret. Érdemes így elkészíteni az árpát, mert egyszerűen pompásan fest. A hosszan sült sertéslapocka valósággal szétomlik a szájban, ezért kitűnő választás egy különlegesebb, de bőséges vacsorához.

 

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 150 g árpagyöngy
  • 1 liter céklalé
  • 100 g bébirépa
  • 50 g napraforgómag
  • 50 g tökmag
  • 1 kis köteg snidling
  • 150-180 g sertéslapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet Ízmester őrölt feketebors
  • 1 csipet szárított rozmaring

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és az árpagyöngyöt papírral bélelt tepsiben aranybarnára pirítjuk. Miután kihűlt, puhára főzzük a céklalében.

A sertéslapockát bedörzsöljük zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal és a rozmaringgal, majd 120 fokon 3 órán át sütjük, hogy igazán porhanyós legyen.

Az árpagyöngyöt összekeverjük a bébirépával, a magokkal és az apróra vágott snidlinggel és ízlés szerint fűszerezzük.

A sertéslapockát az árpagyönggyel és salátával tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás