Receptek

Rántott laskagomba fokhagymás szósszal és burgonyával

Fenséges, a Panko morzsának köszönhetően extra ropogós rántott laskagomba. Együnk hozzá sütőben sült burgonyát és retekkel, metélőhagymával gazdagított joghurtos-fokhagymás szószt. Pompás lesz! Minden eltűnik majd egy pillanat alatt.

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 300 g laskagomba
  • 1 csésze liszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 3 tojás
  • 3-4 evőkanál zsíros tej
  • 3 csésze zsemlemorzsa
  • 1 csésze Panko morzsa
  • olaj a sütéshez
  • 8 szem krumpli

a szószhoz:

  • 100 g krémsajt
  • 200 g natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 5 szem hónapos retek
  • 4 koktélparadicsom
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • ételízesítő a fűszerezéshez

 

Elkészítése:

 

A burgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, alufóliába csomagoljuk és 180 ° C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. Tálaláskor félbevágjuk és sózzuk őket.

Válogassunk szép, nagy méretű gombákat. Tisztítsuk meg őket.

Keverjük össze a lisztet az ételízesítővel, a tojásokat verjük fel a tejjel, majd külön keverjük össze a kétféle zsemlemorzsát is. Sorban forgassuk meg a gombákat a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a morzsában.

A gombákat süssük ki forró olajban. Papírtörlővel itassuk fel a felesleges zsiradékot.

A szószhoz kockázzuk fel, illetve vágjuk apróra a zöldségeket, és keverjük össze a sajttal és joghurttal. A mártogatóst ételízesítővel és a metélőhagymával fűszerezzük.

 

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás