Majonézes céklasaláta
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBFenséges, a Panko morzsának köszönhetően extra ropogós rántott laskagomba. Együnk hozzá sütőben sült burgonyát és retekkel, metélőhagymával gazdagított joghurtos-fokhagymás szószt. Pompás lesz! Minden eltűnik majd egy pillanat alatt.
Hozzávalók 3-4 főre:
a szószhoz:
Elkészítése:
A burgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, alufóliába csomagoljuk és 180 ° C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. Tálaláskor félbevágjuk és sózzuk őket.
Válogassunk szép, nagy méretű gombákat. Tisztítsuk meg őket.
Keverjük össze a lisztet az ételízesítővel, a tojásokat verjük fel a tejjel, majd külön keverjük össze a kétféle zsemlemorzsát is. Sorban forgassuk meg a gombákat a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a morzsában.
A gombákat süssük ki forró olajban. Papírtörlővel itassuk fel a felesleges zsiradékot.
A szószhoz kockázzuk fel, illetve vágjuk apróra a zöldségeket, és keverjük össze a sajttal és joghurttal. A mártogatóst ételízesítővel és a metélőhagymával fűszerezzük.
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBBA savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBB