Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBAz avokádó nagyon finom pirítóshoz, mert lágy és kellemes ízű, ugyanakkor egészséges is.
Hozzávalók 1-2 főre:
Elkészítése:
Egy lábosban forraljunk fel vizet, adjuk hozzá az almaecetet, és kissé vegyük lejjebb a lángot. Kevergessük a vizet, és engedjük bele lassan a nyers tojásokat. Ha a víz már nem forr, óvatosan nyúljunk a tojások alá egy fakanállal, hogy ne tapadjanak le a lábas aljára. Kb. 3 perc főzési idő után egy szűrőkanállal óvatosan emeljük ki a tojásokat, és tegyük félre őket. Picit sózzuk.
A kenyereket pirítsuk meg, locsoljunk rá olívaolajat és frissen őrölt borssal ízesítsük.
Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A paradicsomokat cikkekre vágjuk.
Tegyük az avokádószeleteket és a tojást a pirítósra, szórjunk rá friss metélőhagymát és a paradicsommal együtt tálaljuk.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB