Majonézes céklasaláta
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBAki szereti a pikáns ízeket, próbálja ki a receptünket, amely tele van egészséges zsírsavakkal és különleges ízesítésű. Ehhez az ételhez zöld színű öntetet készítünk.
Hozzávalók 1 főre:
Elkészítése:
Az avokádót tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk.
Vágjuk fel hosszában a chili paprikát, távolítsuk el a magokat és aprítsuk a húsát finomra.
A fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
Felforrósított serpenyőben a pirítsuk össze 1 evőkanál olívaolajon a rákot, a gyömbért és a chilit. Fűszerezzük még egy csipet borssal.
Készítsünk pikáns salátaöntetet: turmixoljuk le a koriandert a mandulával, a maradék olívaolajjal és a lenmagolajjal, a zöldcitrom levével és a fokhagymákkal. Csipet sót is adjunk hozzá.
Tegyük a saláta hozzávalóit egy nagy tálba, öntsünk rá a dresszingből és szórjuk meg a szezámmagokkal.
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBBA savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBB