Receptek

Pikáns koktélrák chorizo kolbásszal

A chorizo kolbász egy tradicionális, spanyol kolbász, amelyet sertéshúsból készítenek, és amelynek kellemesen csípős íze és jellegzetes illata van.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 20 tisztított koktélrák
  • 100 g chorizo kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál vaj
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 kis köteg friss bazsalikom
  • pirítós kenyér a tálaláshoz
  • 1-2 evőkanál kapribogyó (elhagyható)

az ízesítéshez:

 

Elkészítése:

 

A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomjuk. A paradicsomot és a kolbászt feldaraboljuk.

Serpenyőben átsütjük a kolbászokat, majd kiszedjük őket. A serpenyőben maradt kolbászzsíron aranybarnára pirítjuk a rákot, megszórjuk pár csipet őrölt gyömbérrel (ha használunk). Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot, majd a vajat. Kevergetve-dobálba megpirítjuk, átsütjük.

Hozzáadunk 1-2 teáskanál őrölt paprikát, ízlés szerint sót és feketeborsot. Felaprítjuk a friss bazsalikomot és rádobjuk a rákra. Ha használunk kapribogyót, akkor most tegyük bele.

Pirítóssal tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás